Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

СИТЕ СМЕ НИВНИ ДЕЦА

ЗАПОЧНА НЕДЕЛАТА НА ГРИЖА ЗА СТАРИ ЛИЦА

Под мотото СИТЕ СМЕ НИВНИ ДЕЦА, започна Неделата на грижа за стари лица 2017. Во дневниот центар за стари лица во ДХО Даре Џамбаз со почеток од 11ч се оддржа донаторска средба на која пристствуваше Министерката за Труд и Социјална Политика Мила Царовска, Илир Идризи – Директор на Албиз Фондацијата и претставници на Град Скопје. Свое обраќање имаа Министерката за Труд и Социјална Политика и Секретарот на Црвен крст на град Скопје г-ѓа.Сузана Т.Пауновска кои ги споделија резултатите од осум годишното функционирање на сервисите за стари лица на Црвен крст на град Скопје како и идните планови за развивање на услуги за лица во трето доба на национално ниво. На средбата присуствуаа кориснци на дневните центри за стари лица на ЦКГС, волонтерите на ЦК како и мобилните тимови на медицински сестри кои посетуваат стари лица во домашни услови. Исто така, денеска се организираше инфо пункт и пункт за здравствена превенција на територијата на општина Чаир. Исти и слични активности ќе бидат реалзирани во текот на целата недела, а во рамките на проектот ,,Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови“.

20.11.2017

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE