Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Твининг програма

Во рамки на воспоставената твининг програма помеѓу Црвен крст на град Скопје и Црвен крст Телемарк- Норвешка, во периодот од 17-19 Ноември, четиричлена делегација од Телемарк оствари официјална посета на нашата организација. Истата беше дел од планот за активности во 2017 г. и беше искористена за работни средби помеѓу нив и претставници од стручната служба и волонтерите на ЦК на град Скопје. На средбите се направи евалуација на досега реализираните активности, прецизиран беше планот за акција за 2018 година, а дефинирани беа и очекуваните резултати од секоја активност. Делегацијата од ЦК Телемарк, беше дел од програмското собрание на Црвен крст Скопје, каде имаа официјална презентација, а во знак на досегашната плодна и успешна соработка добија плакета.

Твининг програмата за нас е позитивен пример за соработка и поддршка во работењето, унапредување на активностите преку позитивни примери и практики, мотивација и зајакнување на капацитетите на двете организации на Црвен крст.

24.11.2017 1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE