Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Активности на клубот на млади

Во рамките на проектот за поддршка и социјализација на лица со посебни потреби поддржан од Комерцијална банка, волонтерите од Клуб на млади при Црвен крст на град Скопје организираа посета на детскиот фестивал Златно славејче за децата сместени во згрижувачки семејства. Во рамки на истиот проект, корисниците од центарот за лица со церебрална парализа Капиштец заедно со волонтерите од клуб на млади при Црвен крст на град Скопје и ликовни уметници започнаа со реализација на сликарските работилници. Со големо внимание уживаа и даваа секој свој придoнес во изработка на сликите на тема апстракција и со нетрпение чекаа да видат како изгледа во целост секое уметничко дело. До крајот на месец Ноември, ќе се реализираат уште две вакви активности.
Под мотото „Едно сонце за сите деца“ здружението на граѓани за третман на лица со аутизам „Во мојот свет“ во соработка со амбасадата на Бугарија во Р. Македонија и Националната галерија на Македонија, организираа инклузивни креативни ликовни работилници. На покана од здружението, волонтерите од клуб на млади беа дел од истите. Се користеа разни сликарски материјали и техники во придружба со музикотерапија. Преубавото дружење беше доволна причина за понатамошна заедничка соработка со здружението и активности со децата кои се дел од истото.

24.11.2017 2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE