Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Запишани желбите на „Волшебната елка на желби“

Водени од идејата дека секој човек, а посебно дете треба да се чувствува убаво и среќно за време на новогодишните празници, Црвен крст на град Скопје во соработка со Меѓуопштински центар за социјална работа- Скопје, Рамстор мол, а поддржани од Комерцијална банка а.д. Скопје, секоја година организираат „Волшебна елка на желби“ за децата сместени во згрижувачки семејства.

На 1 Декември, 80 деца сместени во згрижувачки семејства соподдршка на волонтерите од Клуб на млади на ЦК на град Скопје, ги запишаа своите новогодишни желби на наменски изработени картички во форма на лампион. Во наредниот период, желбите ќе бидат закачени на големата елка поставена во Рамстор мол.

Ги поттикнуваме сите наши хуманите граѓани, фирми, компании да изберат лампион, да исполнат некоја од скромините, но искрени детски желби и да придонесат за нивната среќа во пресрет на новогодишните празници.

05.12.2017 1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE