Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Волшебна елка на желби

Сите 80 деца сместени во згрижувачки семејства на територија на град Скопје денес ги добија своите подароци. Црвен крст на град Скопје со поддршка на Меѓуопштинскиот центар за социјална работа Скопје, Рамстор мол, Комерцијална банка а.д.Скопје, хумани граѓании компании ја реализираа и овогодинешната Волшебна елка на желби.

На настанот присуствуваше и министерката за Труд и социјална политика Мила Царовска која на неколку деца лично им ги врачи подароците.

Од 1 до 27 декември во ТЦ Рамстор сите хумани граѓани од нашиот град имаа можност да ја посетат Новогодишната волшебна елка на желби, да одберат подарок и да остварат новогодишна желба на некое од децата.  Црвен крст на град Скопје со партнерите и поддржувачите веќе осма година по ред ја одбележува оваа активност.

На денешниот настан имаше многу смеа, музика и магија кои придонесоа за убаво новогодишно расположение на децата без родителска грижа сместени во згрижувачки семејства.

28.12.2017 ELKA ZELBI

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE