Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Започна ПХВ циклус за 2018 година

На 16 и 17 јануари се одржаа работилниците за лицата кои се избрани од страна на своите

ООЦК за дисеминатори во ПХВ циклусот 2018 година. Еднодневната обука имаше за цел да ги

запознае дисеминаторите со програмата, да бидат обучени за држење на работилници за

дисеминација и документирање како и да бидат информирани за временската рамка, за

начинот на промоција на малите проекти и мотивација на младинците кои ова година ќе бидат

дел од програмата. Обучени се вкупно 34 дисеминатори од 26 Општински организации плус

еден дисеминатор од Клубот на млади на Шуто Оризари и еден од Меѓународни училишта

НОВА.

И ова година програмата ќе обучува младинци на возраст од 13 до 17 години и тоа по 30

младинци во Општинските организации кои ова година се пријавија да учествуваат во

програмата или вкупно 900 младинци. До 23 февруари треба да завршаат сите обуки и потоа

младите ќе имат време до 20 април да ги изработаат своите проекти кои ова година треба да

бидат во насока на грижа за заедница, промоција на хумани вредности и социјално

хуманитарните активности.

18.01.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE