Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Подготвителна работилница за ПХВ инструктори

На 20 јануари во Црвен крст на град Скопје се одржа подготвителна работилница за 30

инструктори во рамките на ПХВ програмата. Целта на работилницата беше усогласување на

обуката која унифицирано треба да се спроведе во секоја ООЦК која оваа година аплицирала

за моделот, мотивација на инструктори за учество во циклусот како и поставување на

временска рамка за спроведување на обуката. Втората обука, која го опфаќа делот како се

изработуваат малите проекти, која треба да се спроведе од инструкторите треба да биде

реализирана во период од 01 до 15 февруари. Инструкторите ќе бидат поделени во мали

тимови од по две лица. ПХВ тимот е отворена форма која секоја година регрутира нов кадар од

дисеминаторите кои покажуваат одлични резултати. Оваа година, пет дисеминатори од

Охрид, Кочани, Прилеп, Битола и Гостивар, а кои претходна година беа коинструктори, станаа

инструктори со што се засилија капацитетите на тимот.

22.01.2018

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE