Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Традиционална крводарителска акција во чест на Тоше Проески

Традиционално, на 25.01.2018 година, во Дом на АРМ, по четиринаесети пат беше

организирана голема крводарителска акција посветена на големиот хуманист Тоше

Проески во знак на одбележување на неговиот роденден. На акцијата крв даруваа 402

дарители, а најголем број од нив беа млади и првократни дарители.

Организатори на крводарителската акција беа Црвениот крст на град Скопје,

Општинска организација на Црвен крст Гази Баба, Институтот за Трансфузиона

медицина и Тоше фанови РМ. Поддршка на акцијата дадоа и членовите на Клуб 25-

клуб на млади крводарители и мотиватори.

Ликот и хуманото дело на Тоше Проески се позитивен пример и поттик за многу млади

личности кои токму на овој датум даруваа крв, но и мотивација за повеќекратните

дарители да продолжат со хуманиот чин. Традицијата за одржување на

крводарителски акции во спомен на Тоше Проески започна во 2010 година и од тогаш,

традиционално, истите се реализираат во негова чест.

26.01.2018

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE