Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Учество во вежба организирана од ЦК Телемарк-Норвешка

Во период од 15-18 Февруари , четричлена екипа од Црвениот крст на град Скопје –Тим за спасување на планина, зеде учество на вежба во Норвешка организирана од страна на Црвен крст Телемарк  и Норвешката полиција.
Вежбата се одвиваше во планински предел  со примарна цел  пребарување и спасување на лица од Лавини.
На две симулациони точки преку ангажирање на Единиците за пребарување и спасување на ЦК заедно со Полициските сили  поддржани од  дресирани кучиња, најпрвин се вршеше лоцирање ( пребарување на теренот со сите расположливи средства) и укажување на Прва помош  на повредените. Дел од нив беа евакуирани со хеликоптери на Полиција и Крајбрежна гарда.
Екипата на Црвениот крст на град Скопје  зеде активно учество во подготовките на вежбата и како дополнителна  екипа  на  First Responders.

20.02.2018 2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE