Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Донација на звучни апарати за мерење шеќер и притисок за лица со оштетен вид

Минатата година Центарот за поддршка на лица со оштетен вид учествуваше во хуманитарниот базар заедно со Лајонс клубот Св. Пантелејом, кој беше наменет за собирање средства за набавка на звучни апарати за мерење шеќер во крвта и крвен притисок, за лицата со оштетен вид.

Како резултат на оваа хуманитарна акција, на 21.02.2018 година Центарот за поддршка на лица со оштетен вид беше посетен од претставници на Лајонс клубот Св. Пантелејмон и беше доделена донацијата. Апаратите се поделени на десет корисници на Центарот односно лица со оштетен вид со цел подобрување на нивното секојдневие од здравствен карактер. Здравствената превенција е една од основните активности на Црвениот крст и е од голема важност за нашите корисници.

Центарот за поддршка на лица со оштетен вид се имплементира во рамките на „Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“.

26.02.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE