Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Стани црвен за еден поинаков месец на љубовта

Црвен крст на град Скопје традиционално ја продолжи соработката со ZAN MITREV CLINIC и со низа активности се вклучи во одбележувањето на Неделата на борба против срцево садови заболувања од 21-28.02.2018 година.

Главна цел на активностите е подигнување на свеста кај пошироката популација за ризиците кои ги носат срцево садовите заболувања, но и превенирање од истите преку здрави животни навики.

Оваа година под мотото Стани Црвен за еден поинаков месец на љубовта , а во рамките на неделата се организираше тричасовна работилница во клиниката на која присуствуваа волонтерите од Клуб на млади . Преу интересни теми Ом-ном-ном-номика: персонализирано здравје и исхрана преку геномика, Најсилните срца имаат најмногу лузни – грижи се за себе!и Движи се право движи се здраво по црвената патека младите имаа можност да добијат информации но и корисни совети за своето здравје и здрави навики. Исто така традиционално се организираше и посета на три семејства чиј член има извршено интервенција во клиниката Жан Митрев за кои Црвен крст на град Скопје донираше пакети со храна и хигиена, а во тек се и бесплатните прегледи за 10 деца кај има потреба од дополнителни лекарски консултации.

01.03.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE