Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ПОПОВА ШАПКА 2018

Во период од 2-4 Март на Попова Шапка се оддржа вежба за спасување на планина,запознавање со основите на техниката на движење во зимски услови, тактиката за потрага и спасување на лица загрозени од лавини, процедурите при употребата на тимовите за брз одговор укажување на прва медицинска помош, згрижување на повредените и санирање на последиците. 

Фокусот на вежбата е насочен кон интегрирање на човековите и материјалните ресурси на надлежните институции, увежбување на координација и комуникацијата, со цел навремено дејствување заради спасување на човечките животи и материјалните добра.

Учесници на вежбата се спасувачки тимови од Дирекцијата за заштита и спасување, Министерството за внатрешни работи и Министерството за одбрана, Црвениот Крст на Република Македонија, припадници на Федерацијата на планинарски спортови на РМ и други планинарски друштва.

Тимот за спасување на планина зеде учество со 4 лица кои зедоа учество на самата вежба а една екипа беше задолжена за презентација Прва помош за време на зимски услови.

Како претходница на оваа вежба ТСП во рамките на своите програмски активности на Водно оддржа тренинг со цел увежбување на процедурите за спасување и прифат на повредени палнинари.

05.03.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE