Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Едукација и дружење - Edukim dhe shoqerim

Во периодот од 2-4 март, се одржа првата, од трите планирани работилници, за подигнување на јавната свест за намалување на ризици од катастрофи. 64 ученици и наставници од ООУ 25 Мај и ООУ Ѓерѓ Кастриот - Скендербеу во Тренинг центар Солферино, се дружеа и стекнаа знаења за Црвениот крст- дисеминација, занаења за основна прва помош, заштита и самозаштита во случај на катастрофа, промоција на хигиена, безбедност на вода. Поддршка во едукативните сесии дадоа волонтерите од општинската организација на Црвен крст Струга и Црвен крст Охрид кои преку практични примери и вежбовни активности поттикнаа интеракција.
Активноста е реализирана од Црвен крст на Р. Македонија, Црвен крст на град Скопје со поддршка на Црвената полумесечина Казахстан.

06.03.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE