Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Подигнување на јавната свест

Во рамки на активностите на Мобилен тим Липково, освен хуманитарната асистениција на мигранти и бегалци во движење, во пресрет на одбележување на 17 март, Ден на формирање на Црвен крст на Република Македонија, членовите на тимот спроведоа повеќе активности со цел подигнување на јавната свест за значењето и промоцијата на крводарителството и укажување на прва помош, како и акција на пошумување на с. Ваксинце, заедно со локалното население од истоименото село.

Минатата недела, во Центарот за ран детски развој во ООУ “Рилиндја” , децата кои посетуваат настава имаа прилика да се запознаат со работата на Црвениот крст и да стекнат основни знаења за укажување прва помош и самозаштита, додека во Гимназијата “Наим Фрашери” , денес се одржа предавање за промоција на крводарителството во пресрет на акцијата за дарување крв во општина Липково, закажана за 8 мај, каде жителите на селата Лојане, Ваксинце и Оризаре ќе може да донираат крв во соработка со ОО на Црвен крст Куманово.

16.03.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE