Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Гешталт терапија за лица во трето доба

Во рамките на проектот „Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови” при Црвен крст на град Скопје од јануари месец со Гешталт Здружение Контакт се имплементираа три месечни сесии по гешталт терапија. Секој понеделник и среда во двата дневни центри за стари лица во ДХО „Даре Џамбаз” и ООЦК Чаир се реализираа гешталт терапии.

Основната цел на гешталт терапијата е да и помогне на личноста да постигне интегрираност и целовитост. Интегрираноста подразбира личност која е целина и која е составена од чувства, перцепции, мислење и физичко тело. Гешталт терапијата нуди психичко растење и развиваање, ширење и откривање на себе си. Сесиите беа наменети за лицата во трето доба односно за тоа колку е важно активното стареење за нив.

20.03.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE