Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ПХВ ПЕХАР

Традиционално секоја година се доделува ПХВ пехар во рамките на ПХВ програма. Истиот претставува награда за онаа општинска организација, односно дисеминаторот и целата група младинци кои изработиле најмногу мали проекти со ознака сонце, односно проекти со кои се прават трајни промени во заедницата. Оваа година имаме вкупно 22 мали проекти со Сонце од кои Радовиш-4 проекти, Кочани-3 проекти, Охрид-3 проекти, Гостивар-3 проекти, Велес-2 проекти, Прилеп-2 проекти, Виница-1 проект, Кавадарци-1 проект,Неготино-1 проект, Струмица-1 проект и Центар-1 проект. Општинската Организација на Црвен крст Радовиш ова година е носител на ПХВ Пахарот заради бројот на изработените проекти наградени со сонце. Манифестацијата за доделување на Пехарот ќе се случува пред крај на месецот каде пред бројна публика, пред родители, претставници на целните групи, волонтери како и пред таткото на градот –градоначалникот, ќе биде направена презентација на нивните резултати и на сработеното на што сите се гордееме.

02.05.2018 1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE