Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Предизвици од мигрантската криза и научени лекции

Во рамки на ЕУ проектот „Создаваме заедно – Мониторинг и и застапување на заедницата“, финансиран од ЕУ во соработка со Конрад Аденауер, а во имплементација на Здружение на правници на РМ и НВО Атина од Р. Србија , Црвен крст на град Скопје реализираше работилница за 35 лица,  на тема Предизвици од мигрантската криза и научени лекции. Работилницата се спроведе од 2-4 мај, во Тренинг центарот Солферино- Струга, а учесници беа волонтери активно вклучени во мигрантската криза, членови на мрежата од НВО сектор која работи на ова поле, претставници од ЦУК и меѓународни организации, но и млади – потенцијални волонтери кои би се вклучиле во ваков вид кризни состојби. Работилницата имаше за цел споделување на искуствата од досегашните активности, но и да се унапреди работата согласно научените лекции и препораки изнесени од учесниците.

По завршување на работилницата, следуваат активности на терен и тоа во локалните самоуправи на територија на град Скопје, училишните клубови, за членови и волонтери од општинските организации на ЦК во град Скопје. Преку овие работилници ќе се дисеминира улогата на ЦК во мигрантската криза, а ќе се поттикнат и останатите субјекти за поактивен пристап, надминување на стереотипи и предрасуди како и недискриминација.

04.05.2018 1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE