Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Реализирана работилница за застапување и лобирање

На 03.05.2018 со почеток во 14:00 часот во Центарот за поддршка на лица со оштетен вид реализирана е двочасовна работилница на тема: „Застапување и лобирање“, од страна на стручен соработник при Црвен крст на град Скопје. 
23 лица со оштетен вид, корисници и претставници од Градското Здружение на слепи лица имаа можност да присуствуваат на работилницата. На работилницата се презентираше и дискутираше што претставува лобирањето, какви начини и форми на лобирање постојат во нашата држава и во светот, како треба да се лобира за да ги подобриме нашите права и потреби, што тие како активни чинители на општеството можат да сменат и како да придонесат за подобри промени во општеството.
Оваа работилница е четвртата од петте модули предвидени да се реализираат во наредните неколку месеци за личен раст и развој на лицата со оштетен вид и за лобирање за остварување на правата на лицата со оштетен вид.
Центарот за поддршка на лица со оштетен вид при Црвен крст на град Скопје се реализира во рамките на проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот.

09.05.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE