Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

„За повеќе детски насмевки“

Црвениот крст на град Скопје, во соработка со Министерството за труд и социјална политика, ЈУ Меѓуопштински центар за социјални работи – Скопје, поддржано од Комерцијална банка а.д. Скопје, имплементира годишна програма за социјализација на деца и млади со посебни потреби и децата сместени во згрижувачки семејства. Цел на истата е подобрени услови за живот на децата без родителска грижа сместени во згрижувачки семејства, како и социјализација и дружење. Во рамките на оваа програма, во текот на целата година, предвидени се повеќе активности од едукативен и забавен карактер во насока на дружење и социјализација на овие групи како и нивна полесна интеграција во општеството.

Како дел од овие активности е и одбележувањето на 1 јуни Ден на згрижувачи кој традиционално го одбележивме со голем хепенинг и дружење со децата и волонтерите на Црвен крст на град Скопје. Оваа година настанот го одбележивме во Зоолошка градина – Скопје. Ангажирани беа аниматори кои ги цртаа лицата на децата и изработуваа балони во различни форми , а посебно уживање за нив беше разгледување на зоолошката со возче. Со нив се дружеше и пејачката Каролина Гочева како и ракометарката Индира Кастратовиќ, а не посетија и корисниците од дневниот центар за церебрална парализа Капиштец. Посебен акцент се стави на хуманоста на самите згрижувачи како позитивни примери во нашето општество.

01.06.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE