Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Пехар во Радовиш

Пехар во Радовиш, во рамките на ЦКА-ПХВ програма-2018 година

Се одржа 8-та по ред манифестација-ПХВ пехар, која има за цел промоција на програмата и на младите од онаа Општинска организација на Црвен крст од којшто се изработени најголем број на проекти оценети со сонце.

Оваа година беа изработени 150 мали проекти, од кои 22 беа оценети со фаза сонце, а овогодинешниот добитник на ПХВ Пехар e Општинска организација на Црвен крст Радовиш. На свечената манифестација се обрати генералниот секретар на Црвен крст на РМ, претседателот на Советот на Општина Радовиш како и претседателот на Црвен крст Радовиш.

Во преполна сала во Центарот за Култура “Ацо Караманов” во Радовиш, покрај пехарот, беа врачени и благодарници за Кочани, Охрид, Гостивар, Велес, Прилеп, Виница, Кавадарци, Неготино и Центар како организации кои изработиле мали проекти преку кои се направени трајни промени во заедницата.

Честитки за сите, дисеминаторите, младинците, наставниците, родителите, секретарите... за сите кои беа дел од овогодинешната програма која предизвика промени кај 3.183 лица.

31.05.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE