Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Информација за Градски Натпревар

До: Медиуми

Од: Црвен крст на град Скопје

Ден: 01.06.2018год.

 

Информација за Градски натпревар

 

Црвен крст на град Скопје во рамките на програмските активности по Прва помош, оваа година по десетти пат организира натпревар по Прва Помош во категоријата подмладок (ученици од основните училишта) од Општинските организации на Црвен крст на територија на градот Скопје. На натпреварот, учество ќе земат 15 екипи од 15 Основни училишта на ниво на град Скопје.

Натпреварот ќе се одржи на 02 Јуни 2018 со почеток во 10:00 часот на Средно Водно – објект „Даре Бомбол“.

Во организација и како учесници на Градскиот натпревар ќе бидат вклучени околу 200 лица ( стручна служба, судии, манекени, водичи, шминкери ,логистика и волонтери).

Црвениот крст продолжува со заложбите за промоцијата на Првата помош и истакнување на нејзината важност и потреба од истата.

„Првата помош спасува живот“.

 

 

Ве очекуваме на настанот.

Со почит,

Црвен крст на град Скопје

 

04.06.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE