Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Показна вежба " Патот на Мигрантот"

Во рамките на Регионалната школа за безбедност “Идентитет, миграција и нова безбедносна агенда на Европската Унија” што се одржува во Охрид, во организација на Факултетот за безбедност и Фондацијата "Конрад Аденауер" во Орид на 06.06.2018 се оддржа показна симулациона вежба во организација на Црвениот крст на Македонија 
Целта на симулационата вежба е да им се пренесе целата постапка од прифат, регистрација и сместување на мигранти во Транзитниот центар како и работата на медицинско логистичките тимови на Црвениот крст за време на криза.

На вежбата зедоа учество 45 волонтери и дел од стручна служба на Црвениот крст на град Скопје и ООЦК Охрид, кои подигна импровизиран транзитен центар и поделени во тимови (мигранти, тимови за прва помош, тимови логистика, РФЛ) на присутните ја отсликаа состојбата и улогата на Црвениот крст за време на криза но и патот кој го поминуваат мигрантите. Вежбата беше поддржана и со екипа на МВР.

08.06.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE