Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Обуки за 29 лични асистенти на лица со попреченост

Црвен крст на град Скопје во текот на месец мај започна со реализацијата на обуки за лични асистенти на лица со попреченост со кои се опфатени 29 лица. За успешно спроведување на обуките, од страна на организацијата ангажирани се стручни лица, предавачи (дефектолог, социјален работник, доктор и медицинска сестра), а со цел кандидатите да се стекнат со потребните знаења и вештини од областа на личната асистенција.

Во оваа фаза личните асистенти имаа можност да реализираат и практична работа во центарот за асистивна технологија „Отворете ги прозорците“ и во установа за социјална заштита на стари лица „Идила Терзиева“.

Обуката ќе трае два месеца, а по завршување на истата кандидатите ќе полагаат завршен испит пред Комисија за верификација на стекнатото знаење и ќе се стекнат со државно признат сертификат доколку успешно го положат испитот.

Програмата за обуки за лична аситенција на лица со попреченост ја разви Црвен крст на Република Македонија, а истата беше верифицирана од страна на Центарот за образование на возрасни и Министертвото за образование. Обуките се реализираат со финансиска поддршка на Агенцијата за вработување на Република Македонија.

11.06.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE