Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Свечано доделување на серификати за негуватели за стари и немоќни лица

На 04.07.2018 во просториите на Порта Македонија, Црвениот крст на град Скопје свечено ги додели сертификатите на 16 кандидати кои успешно ја завршија обуката за негуватели на стари и немоќни лица. На настанот присуствуваа поддржувачи, негуватели, соработници, колеги и пријатели, како и претставници на донаторите од Црквата на Исус Христос и светците од подоцнежните дни. На настанот беа пренесени искуствата и динамиката на обуката преку три прекрасни говори на нашите негувателки, а воедно беа соопштени и имињата на шест негуватели кои ќе имаат прилика да го надоградат своето знаење во Баваркиот Црвен крст во Нимберг, во септември.

Оваа програма е поддржана од Шпаркасе банка, Швајцарски ЦК и Црквата на Исус Христос и светците од подоцнежните дни.

Во текот на летниот период сите 16 негуватели ќе реализираат пилот теренски посети кај корисници на кои им е потребна нега и грижа во домашни услови.

04.07.2018

04.07.2018 1

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE