Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Работилница за изработка на витраж во студио „Витрум“

Во рамките на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид на крајот на месецот, беше реализирана работилница за изработка на витраж која е специјално адаптирана на потребите на лицата со оштетен вид. На работилницата присуствуваа 4 корисници кои сами изработија уметнички дела, со помош на вработените во студиото и претставниците на Црвен крст на град Скопје. Работилницата беше посетена од страна на делегатот и соработниците од УЈИЕ преку која, корисниците ги искажаа своите размислувања и погледи кон уметноста, конкретно кон оваа техника.

На работилницата активно учество зедоа 4 корисници, 3 стручни соработници од Центарот за поддршка, 4 соработници од УЈИЕ, 1 претставник од ЛЦИФ и 2 претставника од Студиото.

Центарот за поддршка на лица со оштетен вид се спроведува во рамките на проектот “УСАИД и ЛИЦИФ за деца со оштетен вид”.

07.07.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE