Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Одбележување на Светскиот ден на бегалците – 20 Јуни

На 20 Јуни на отворен настан на Школка во Градскиот парк, Скопје, Високиот Комесаријат за бегалци со канцеларија во Скопје (УНХЦР) со поддршка на своите партнери и оваа година го одбележаа Светскиот ден на бегалците преку разнобројни активности со цел заедно испраќање на порака за солидарност со бегалците, лицата кои биле приморани да ги напуштат своите домови. Црвен Крст на Република Македонија како долгогодишен партнер и соработник на УНХЦР на настанот зема активно учество во комплетна логистичка поддршка со поставување на шатори и тенди со цел визуелно доближувањена атмосвера на еден бегалски камп за посетителите подобро да се запознаат низ што се поминуваат бегалците, обезбедување на медицински екипи за пружање прва помош како и активно учество на волонтери од Клубот на млади при Црвен Крст на град Скопје во дистрибуција на алки и балони со овогодинешната порака – Им подаваме рака на бегалците / We stand together With Refugees. Настанот беше збогатен со изложба на цртежи нацртани од дечиња бегалци, работилница за правење стрипови, изложба на фотографии земени во прифатните кампови за бегалци во Република Македонија како и музички настапи на две музички групи, музички хор и музичка изведба на пеење традиционални Македонски песни од страна на бегалец кој моментално живее во еден од центрите во Скопје.

27.06.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE