Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

„Нахрани 10 000“

На иницијатива на здружението „ Ајде Македонија“ Црвен крст на град Скопје се приклучува во донаторски настан„Нахрани 10 000“ – национална акција за донирање на храна на одбрани локации и нејзино дистрибуирање до социјално загрозените граѓани. Целта на акцијата е еднаш месечно да се собира храна која ќе заврши во рацете на 10 000 граѓани.

Првата собирна акција ќе се одржи на 6 септември од 10:00 – 19:00 часот пред Сити Мол (кај Плеј кафе) каде ќе се постави штандна кој волонтерите на Црвен крст на град Скопје ќе ги превземаат донациите.

Преку активноста, ќе се промовира солидарност и сензибилизација со социјално загрозените, како и потсетување кон граѓаните дека гладните имаат потреба од храна секој ден, а не само на меѓународни денови и еднократни настани. Ги покануваме сите хумани и општествено одговорни граѓани да го поддржат настанот и да донираат конзервирана и нерасиплива храна.

04.09.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE