Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Обуки за постапување со лица со оштетен вид...

Во рамките на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид на 24 и 31 Август 2018 година, во период од 09:00 – 13:00 часот, се одржаа 2 обуки за правилно постапување со лица со оштетен вид, наменета за лица од трето доба – корисници на Центарот за грижа на стари лица – Црвен крст на град Скопје. Обуките се состоеја од презентација на редовните активности и успеси на Центарот, показни и симулациони вежби за реални ситуации со кои лицата со оштетен вид се соочуваат во секојдневниот живот како и едукативни примери и совети како треба и како нетреба да се постапува со лицата со оштетн вид. Обуките се од голема корист за лицата од трето доба за во иднина во секојдневниот живот кога би стапиле во контакт со лица со оштетен вид, да знаат правилно да му пристапат и помогнат на лицето со оштетен вид. На работилниците активно учество зедоа 29 учесници кои преку интеракција ги добија потребните информации планирани во рамките на обуките.

31.08.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE