Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Светски ден по Прва помош

По повод Светскиот ден по Прва помош (8 септември) Црвен крст на град Скопје организираше симулациска показна вежба-сообраќајна несреќа.  Вежбата се реализираше на 11 септември 2018 (вторник) во 12:00 часот во централното градско подрачје ( на Рекорд ). Истата се организираше во соработка со МВР – СВР Скопје, а учество земаа сите Општински организации на ниво на град Скопје, стручната служба на Црвен крст на град Скопје, 30 волонтери од Тимот за одговор при катастрофи како и Мобилни тимови на Црвен крст.  Се симулираше сообраќајна несреќа, во која учествуваа две возила и велосипед и во која 6 лица беа повредени.

Преку Светскиот ден за Прва помош сакаме :

•да ја  подигнеме јавната свест за сообраќајните несреќи и повреди ;

•да ги охрабриме луѓето од сите возрасти да научат прва помош за да имаат вештини и самодоверба за да ги препознаат и соодветно да реагираат при итните ситуации во случај на сообраќајна несреќа;

•лобирање кај надлежните институции за почитување на законската рамка за обуките по прва помош за лица кои сакаат да се стекнат со возачка дозвола;

12.09.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE