Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

10 години соработка на Црвен крст на град Скопје и Американската амбасада во Скопје

Јубилејната крводарителска и прехранбено собирна акција организирана во соработка со Американската амбасада заврши со одлични резултати. Рекордни 393 крводарители даруваа крв и на тој начин ја покажаа својата хуманост и дадоа придонес за заедницата. Собраната количина од 3 тони храна беше донирана од партнерите и соработниците, меѓу кои голем дел од другите Амбасади во РМ, наменета за целните групи кои Црвениот крст на град Скопје ги поддржува во текот на целата година. Во акцијата беа вклучени 30 волонтери од Црвениот крст на град Скопје и Општинска организација на Црвен крст Чаир, 20 лица од Институтот за Трансфузиона медицина и 10 професионалци од Црвениот крст. И оваа година придонес во акцијата дадоа и Американските катчиња во Скопје, Тетово, Штип, Битола и Струга каде исто така беа организирани собирни акции.

По повод десетогодишниот јубилеј, Секретарот на Црвен крст на град Скопје г-ѓа Сузана Т.Пауновска на Американската амбасада и додели плакета за досегашната поддршка на општествено-хуманитарните активности на Црвен крст на град Скопје. Истата му беше врачена на Американскиот Амбасадор г. Џес Бејли. Традиционално, на акцијата крв даруваа Американскиот Амбасадор г. Џес Бејли и Генералниот секретар на Црвениот крст на РМ г. Саит Саити.

Благодарност до сите оние кои на било каков начин се вклучија во реализација на овој настан.

19.09.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE