Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Посета на регионална канцеларија на Австриски Црвен крст во Грац,

Посета на регионална канцеларија на Австриски Црвен крст во Грац, за соработка во доменот на системот за итна интервенција кај стари лица

Во периодот од 12-14.09.2018 беше реализирана посета на регионалната канцеларија на Австрискиот Црвен крст, во Грац. Посетата беше остварена од страна на Секретарот на Црвен крст на град Скопје, г-ѓа Сузана Тунева Пауновска и координаторот на програмата за нега на стари лица при Црвен крст на град Скопје, со цел да се оствари соработка во доменот на воспоставување и развој на програма за итна интервенција кај стари лица.

Во текот на посетата освен што беа разменети искуства во доменот на сервисите за мобилна нега на стари лица, беше остварена и посета на канцеларијата за „помош на повик“ , за итна интервенција кај стари лица, кои се едни од најразвиените и најбарани сервиси.

Плановите во иднина се во насока на развивање на пилот програма за развој на ваков сервис преку Црвениот крст на град Скопје.

19.09.2018 1

 

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE