Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Посета на Телемарк Црвен крст-Норвешка

Во рамки на Твининг програмата помеѓу Telemark Røde Kors и Црвениот крст на град Скопје, 18 претставници-волонтери и стручна служба,во периодот од 28 септември до 01 октомври престојуваа во област Телемарк-Норвешка. Целта на посетата е размена на искуства помеѓу волонтерите од двете организации и креирање на програма за заеднички активности за 2019-2020 година. Волонтерите кои беа дел од оваа посета се од различни оддели и истите имаа можности да ги презентираат своите волонтерски ангажмани. Во рамките на посетата беше посетено и кафулето “Куќата на Анри Динан” кое функционира како кафуле каде граѓаните, особено они со социјален ризик, може да добијат оброк, а младите го користат како простор за учење и разонода. Како дел од заедничките активности, во месец ноември оваа година, делегација од Телемарк ќе присуствува на Годишното собрание на Црвен крст на град Скопје.

04.10.2018 2

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE