Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА НЕДЕЛА НА БОРБА ПРОТИВ ШЕЌЕРНАТА БОЛЕСТ, 10–16 октомври 2018 год.

Црвениот крст на град Скопје секоја година традиционално се посветува на одбележување на Неделата на борба против Шеќерната болест (10 – 16 октомври). За таа цел беа превземени низа активности со цел да се зголеми свеста и информирањето за опасностите кои произлегуваат од оваа болест.

Оваа година со обука за изведување на постапката за мерење шеќер се стекнаа 34 лица, а ниво на шеќер во крвта беше измерено на 303 лицe и тоа во Пунктот за бездомници, Дневните центри за стари лица, при домашна посета кај стари лица,Прифатните центри Винојуг и Табановце како и Мобилните тимови Лојане и Ваксинце

19.10.2018 1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE