Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Петта Чи конг работилница на Дневниот центар за стари лица

Во период од 22-25.10.2018г. во едукативниот и рекреативен центар „Солферино” во Струга се реализираше петта Чи конг работилница. На работилницата учествуваа 15 корисници од дневниот центар за стари лица. Работилницата е реализирана со цел да се усогласи, фокусира и посвети само на подобрување на техниката на вежбање Чи конг, да се мотивираат старите лица за понатамошно вежбање и социјализираат.     Чи конг активноста е една од најважните континуирани активности на дневниот центар за стари лица и партиципираат 104 корисници под менторство на тренер и волонтер Роже Доан Ван Хај. Со учество во оваа активност лицата во трето доба го подобруваат нивнот физичко и ментално здравје, се социјализираат, го практикуваат активното стареење и заедничко дружење.

26.10.2018 1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE