Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Одбележан 16 октомври – Светски ден за борба против гладта

По повод одбележување на светскиот ден за борба против  гладта - 16 октомври, со цел подигање на општествената свест за донирање на храна на оние на кои таа им е најпотребна, Црвен Крст на Град Скопје заедно со организациите  “Ајде Македонија” и Сите Сити  ја реализираа по втор пат акцијата      симболично наречена “Нахрани 10.000” која наиде на добар одзив од граѓаните . Кон акцијата, покрај граѓаните, се придружија и веќе препознаените општествено одговорни компании и вработените на VIP,Охридска банка, Рамстор Мол, Маргони и АД Поленак. Исто така се организираше и традиционална посета во ОКТА на која вработените се откажуваат од купонот со кој им следува појадок и ги донираат средствата.

 Во рамките на кампањата се собра 1 тон и 526 кг.  храна од која што ќе се     изготват пакети кои ќе бидат дистрибуирани до социјално ранливи граѓани.

01.11.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE