Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Тренинг/обука "Проценка и логистика" на Тимот за одговор при катастрофи

Во периодот од 09-11 ноември во Солферино, Струга се одржа тренинг/обуката Проценка и логистика на Тимот за одговор при катастрофи. На истата учествуваа вкупно 39 волонтери, дел од нив веќе членови во Tимот, но и нови волонтери. На обуката се поминаа базичните теоретски и практични предавања согласно насоките на Меѓународната федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина кои еден Тим за одговор при катастрофи треба да ги поседува во рамки на Националното друштво. Покрај теоретскиот дел, во рамки на практичниот дел имаше и запознавање и практично користење на опремата на ТОК и ЦКРМ како дел од примарната обврска на тимот. Обуката се реализираше со цел зајакнување и зголемување на постоечките капацитети на Тимот за одговор при катастрофи.

14.11.2018 1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE