Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Арапската Федерација на слепи од страна на Делегација од Државата Катар

Презентација на улогата, работата и структурата на Арапската Федерација на слепи од страна на Делегација од Државата Катар

Центарот за поддршка на лица со оштетен вид – Црвен крст на град Скопје, на 20 Ноември 2018 година, по втор пат беше посетен од страна на Делегација од Државата Катар – Д-р Калид Али Ал – Наеми – Ополномоштен Министер во Секретаријатот на Лигата на Арапските Држави, Претседавач на Арапската Федерација на слепи и Претседател на Арапското друштво за човекови права, со цел реализација на состанок преку презентација на работата и функционирањето на Арапската Федерација на слепи во Катар. На состанокот активно учество зедоа 33 учесници – Делегација од Државата Катар, корисници на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид, тимот на Центарот за поддршка, претставници од Сојузот на слепи на РМ, претставници од стручната служба на ЦКГС и претставници од УЈИЕ. Презентацијата ја водеше Господинот Д-р Калид Али Ал – Наеми, кој по завршувањето на своето излагање остави простор за интеракција со присутните на состанокот. Од страна на присутните беа поставувани прашања поврзани со работата со лицата со оштетен вид и услугите кои им ги нуди Државата, како во Република Македонија така и во Државата Катар, преку една размена на искуства. Преку оваа посета, Господинот Д-р Калид Али Ал – Наеми се заблагодари на гостопримството на Црвен крст на РМ и Црвен крст на град Скопје, и најави идна соработка и размена на искуствата помеѓу двете Држави на тема – помош и поддршка на лицата со оштетен вид. Самиот настан беше емитуван во живо преку интернет на You Tube каналот.

Центарот за поддршка на лица со оштетен вид се имплементира во рамките на „Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“.

22.11.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE