Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

СИТЕ СМЕ НИВНИ ДЕЦА НЕДЕЛА НА ГРИЖА ЗА СТАРИ ЛИЦА 2018

Црвениот крст на град Скопје традиционално под мотото СИТЕ СМЕ НИВНИ ДЕЦА ја одбележа Неделата на грижа на стари лица од 19-25 ноември. Истата се одбележа во рамките на социјалниот сервис ,,Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови“ кој е поддржан од страна на Град Скопје, Албиз Фондација и Шпаркасе банка. Во рамките на оваа недела се реализираа следните активности: посета на старски дом Панада, дружба со штитеницете од ЈЗУ Геронтолошки Завод ,,13 Ноември“ и донација во старски дом Мајка Тереза; здравствени прегледи на стари лица во Липковскиот регион; Хуманитарно кино за активни стари лица; едукација за демнеција на медицнски сестри и пунктови за здравствено превентивни прегледи на три јавни локации. Преку сите овие активности се директно се допре до околу 1000 лица кои живеат на територијата на град Скопје. 

27.11.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE