Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Поддршка за заедницата

Мобилниот тим Липково при Црвен крст на град Скопје во рамки на активностите во липковскиот крај, покрај редовната хуманитарна асистенција на ирегуларната миграција, спроведе и низа активности со цел јакнење на свеста кај младата популација и дистрибуција на семејни пакети храна за ранливото население од с. Лојане и Ваксинце.

Во духот на одбележувањето на традиционалните календарски активности на Црвениот крст, медицинските тимови во СДУ Исмет Јашари одржаа предавања за борба против зависности, како и за заштита од ХИВ/СИДА, со што предавањета беа заокружени со едукативн работилница и за учениците од ООУ Рилиндја во с.Лојане и учество на младите волонтери од истоименото училиште во новогодишното украсување во рамки на Светскиот ден на волонтерството.

лица.

10.12.2018

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE