Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Постигнати резултати на социјалниот сервис „Центар за поддршка на лица со оштетен вид“ за изминатата 2018 година

Центарот за поддршка на лица со оштетен вид при Црвен крст на град Скопје обезбедува секојдневна поддршка на лицата со оштетен вид. Целта на активностите на Центарот за поддршка на лицата со оштетен вид е да го унапредат квалитетот на нивниот животи преку едукативни работилници, психолошки советувања, социјализација и инклузија, административна поддршка за реализација на нивните права, превенција од заболувања и дисеминација за подигање на јавната свест за потребите на лицата со оштетен вид. Во рамките на Центарот во 2018 година беа опфатени 248 корисници, а истите го посетија Центарот 2232 пати, беа реализирани 336 активности и преку обуки за правилно постапување кон лицата со оштетен вид беа опфатени 125 учесници.

             Центарот за поддршка на лица со оштетен вид при Црвен крст на град Скопје се реализира во рамките на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот.

10.1.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE