Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Ги развеселивме децата сместени во малите групни домови со рачно изработени чаршави од нашите волонтери

Црвен крст на град Скопје преку работилницата за работна интеграција на ранлива категорија граѓани КОПЧЕ, во согласност со претходно поставената цел за ефикасно искористување на вишокот облека заради придонес во зачувување на животната средина реализираше активност преку кои беа изработени чаршави. За активноста за шиење претходеше обука од страна на стручно лице за кроење и шиење на чаршави од материјали за реупотреба. 5 жени вработени и волонтери ја поминаа обуката. По обуката континуирано се изработуваа чаршави во пачворк техника. Материјалите кои се користеа беа од облеката која изминатиов период ја донираа граѓаните. За оваа активност се изработени 25 чаршафи и истите се донирани во малите групни домови каде се сместени деца во социјален ризик.

22.01.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE