Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ПРАЗНИК БОГОЈАВЛЕНИЕ ВОДИЦИ 2019

Традиционално, Црвен крст на град Скопје и оваа година даде логистичка и медицинска поддршка во обезбедувањето на верскиот настан Богојавление Водици. Настанот се одржа на р. Вардар, под мостот Слобода и на истиот зедоа учество 140 верници.

Имајќи ги предвид ниските температури и непредливото ниво на вода на р.Вардар, оваа година, успешното и безбедно одвивање на настанот беше предизвик како за екипите на Црвениот крст така и за другите чинители.

За безбедноста на учесниците во вода беа задолжени 40 волонтери и вработени на ЦКГС, екипи на Центарот за безбедност на вода кои заедно со Тимот за спасување на планина поставија систем јажиња и спасителен чамец со спасители во неопрени кои беа подготвени да вадат потенцијални давеници од ладните води на Вардар.

Екипите на Тимот за одговор при катастрофи поставија и тријажни центри и пружија поддршка на спасителите од брегот. На настанот, беа евидентирани 10 интервенции кои за среќа беа успешно санирани.

21.01.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE