Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Подготвителна работилница за ЦКА-ПХВ инструктори

На 27 јануари во Црвен крст на град Скопје се одржа подготвителна работилница за инструкторите во рамките на ЦКА-ПХВ програмата. Целта на работилницата беше усогласување на обуката која унифицирано треба да се спроведаат во секоја ООЦК која оваа година аплицирала за моделот, какао и мотивација на инструктори за учество во циклусот како и поставување на временска рамка за спроведување на обуката. Втората обука, која го опфаќа делот како се изработуваат малите проекти, која треба да се спроведе од инструкторите треба да биде реализирана во период од 01 до 15 февруари. Инструкторите ќе бидат поделени во мали тимови од по две лица. Од ова година ќе се спроведува и менторски систем преку кој дисеминаторите ќе имаат дирекна поддршка и супервизија од назначениот инструктор одговорена за таа Општинска организација. Ова година ќе бидат обучени околу 1.000 младинци на возраст од 13 до 17 години.

28.01.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE