Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Недела на борба против срцево - садови заболувања

Црвен крст на град Скопје во соработка со Специјалната болница Жан Митрев со низа активности ја одбележа неделата на борба против срцево садови заболувања.
Се реализираше работилница за родителите на децата кои го посетуваат центарот за церебрална парализа на тема "Грижи се за своето срце". Се организираше и посета во болницата за волонтерите на Црвен крст на град Скопје како и посета во Музеј на илузии заедно со децата кои имаат направено интервенција во болницата а кои беа дел и од летниот камп "Моето срце во сите бои". 
Во рамките на неделата во ОУ Рилиндија-Рудник Лојане се оддржа предавање на тема "Срцево садови заболувања – фактори, ризици и превентива". На предавањето беа присутни професорите, а истото имаше за цел едукација, запознавање со фактори на ризик и превенирање на овие болести.

04.03.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE