Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Твининг програма со Норвешки Црвен крст -Конференција за миграции-

Од 01 до 04 март на гости ни беа нашите пријатели од Телемарк-Норвешки Црвен крст. Согласно заедничкиот план за акција за 2019 година за твининг програма, ова е прва средба во текот на ова година. Истата се искористи за планирање на двата кампа кои оваа година ќе се оддржат во нашата земја. Едниот планиран за во јуни, за подготвеност и дејствување при катастрофи и вториот во септември на кој треба да се презентираат добрите практики за твининг програми кај нас но и во Норвешка.
Во сабота на 02 март беше организирана конференција за миграции на која и гостите но и нашите соработници во земјата имаа можност да ги презентираат своите искустава на ова тема. На конференција учество земаа претставници од УНХЦР, МТСП, ИОМ, ЦРС, МВР-гранична полиција, прифатниот центар за бартатели на азил-Визбегово, Млади правници и други соработници со кои соработувавме во изминатите години. На конференцијата беа презентирани искуствата и ситуации кои беа предизвици за секоја оргнизација, поединечно но и за целиот систем.

05.03.2019 1

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE