Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Годишно собрание на Црвен крст на град Скопје

На 14 март, во преполната сала во ДХО Даре Џамбаз се оддржа редовно годишно извештајно собрание на Црвен крст на град Скопје. На настанот, беа презентирани резултатите постигнати во 2018 година, активностите кои ја одбележаа годината како и успесите со кои сме посебно горди. Пред присутните се обрати и генералниот секретар на ЦКРМ, г.Саит Саити кој воедно го честиташе и претстојниот празник 17 март, денот на крводарителство во РМ и денот на формирање на Црвен крст на РМ. На собранието свој настап имаа и младите волонтери од Клубот на млади на Црвен крст на град Скопје кои се претставија со две музички нумери.  Во свечениот дел на собранието беа доделени доделени благодарници на наши соработници и поддржувачи и тоа на:

Кејтлин Рампи за придонес во реализација на активностите во Центарот за слепи лица на Црвен крст на град Скопје

Елена Милева за придонес во реализација на програмата за личен асистент на лице со попреченост

Михаил Василевски

Марина Србиноска

Панче Игнов

Кристина Георгиевска

Тамара Брнзеска

Саша Цветковски

За придонес во реализација на активностите на Тимот за одговор при катастрофи на Црвен крст на град Скопје

Шефкија Балтиќ за придонес во програма за помош и поддршка на мигранти/бегалци во Република Македонија

Учениците и наставничките од III 2 одд. ОУ 11 Октомври

Учениците и наставничките од IV2 одд. ОУ 11 Октомври

Учениците и наставничките од IV1 одд. ОУ 11 Октомври

За придонес во реализација на активноста на Црвен крст на град Скопје „Волшебна елка на желби“

Словачка амбасада во Република Македонија за придонес во реализација на општествено- хуманитарните програми и активности на Црвен крст на град Скопје

 

Јаготка Томовска за придонес во реализација на општествено- хуманитарните програми и активности на Црвен крст на град Скопје

Сања Матовска

Марио Стојкоски

Иван Трпковски

Нина Шкоф

Јована Чалоска

Марио Николовски

Ивона Георгиева

Илин Столески

Денис Димоски

Симеон Коруноски

Божиновски Давид

Синиша Зукиќ

За придонес во реализација на активностите на Клуб на млади на Црвен крст на град Скопје

15.03.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE