Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Признание од „Сите сити“ за Црвен крст на град Скопје

Црвен крст на град Скопје, како поддржувач и член на мрежата„Сите сити“, доби признание за досегашната наша поддршка во активностите за спасување на храна и донирање на истата до социјално загрозените граѓани.

„Сите сити“, како систем за донирање и дистрибуција на храна до граѓаните на кои им е потребна, функционира преку 14 граѓански организации како и петте Општински организации на Црвен крст на град Скопје кои опслужуваат најмалку 1.000 лица со по два оброка дневно, со план од наредната година да се прошири и во другите градови. Ние, како Црвен крст на град Скопје во системот сме директно поврзани како донатори на храна со оглед на тоа дека целата количина што стига од компаниите стига во магацинските простории на Црвен крст, а сите останати организации ја подигнуваат потребната количина за којашто се пријавиле на Веб платформата на Сите сити.

Сите членки на мрежата „Сите сити“, помогнаа да се спаси 66,524 кг. храна или 221,746 порции од својот почеток во април 2018 година, па досега.

19.03.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE