Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Учество на делагат од Црвен крст на град Скопје на Меѓународна конференција за интегрирана грижа

Во периодот од 1-3 Април, претставник од Црвен крст на град Скопје беше дел од 19-тата Меѓународна конференција за интегрирана грижа, која се одржа во Сан Себастијан, Шпанија.

Над 1300 делегати од цел свет беа дел од настанот на кој беа споделени искуства и практики од системите за интегрирана грижа. Беа споделени информации од истражувања кои се корисни и за креаторите на политики за интегрирана грижа, но и за истражувачи и имплементатори на активности.

Истовремено, беше реализирана и студиска посета на Центарот за социјална и здравствена грижа во Баскија, кој е сервис на Црвениот крст во Баскија, каде што постојат 3 оддели во кои се сместуваат : лица на кои им е потребна палијативна нега, лица со нарушено однесување, лица со тешки и лесни ментални попречености.

10.04.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE