Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

Во посета на мобилните тимови на Црвен крст на град Скопје кои работат во ТЦ Табановце

Во посета на мобилните тимови на Црвен крст на град Скопје кои работат во ТЦ Табановце минатата недела беа ученици од Средното економско правно училиште на град Скопје „Васил Антевски – Дрен“ во придбружба на шест партнер-училишта од разни држави со кои работат на проект насловен „Нов живот – нова надеж“, а во рамките на програмата Еразмус+ .

Со посетата и одржување на разни предавања на Црвен крст на град Скопје пред учениците од СЕПУ “Васил Антевски – Дрен” се работи на подигнување на свеста кај учениците и целокупната јавност за прифаќање и согледување на проблемот со мигрантите и мигрантската криза што ја зафати Европа и РС Македонија, па така шеесте ученици во посетата во кампот имаа шанса одблизу да видат како работи Црвениот крст и како изгледа секојдневието во прифатно транзитниот центар Табановце.

11.04.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE