Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Пункт за бездомници

punkt bezdomnici

Пункт за бездомници,
секој петок и понеделник
од 09.00 до 16.00.
телефон за контакт: 071/733-171

reklami

БАЈРАМСКИ ЦВЕТ

По повод празникот Рамазан Бајрам, Црвен крст на град Скопје во соработка со СУГС Цветан Димов трета година по ред ќе ја реализира активноста „Бајрамски цвет“. Оваа година активноста ќе се реализира во „PRINCE SUPERMARKET’’ , а ќе биде наменета за децата со посебни потреби кои го посетуваат здружението за индивидуална терапија „Dua Ylberin“.

Ги повикуваме сите хумани граѓани и општествено одговорни компании кои ќе го посетат супермаркетот да одберат една од картичките и да исполнат една од скромните желби на некое од децата токму пред празникот. Секој ден во период од 12 : 00 – 13:00 и од 18:30-19:30 часот во супермаркетот ќе бидат присутни волонтери на Црвен крст кои се воедно и ученици во гимназијата Цветан Димов кои ќе ги информираат граѓаните за активноста.

Доделувањето на подароците ќе биде на 30.05.2019 година (четврток) во игротеката во „PRINCE SUPERMARKET’’ со почеток во 11:00 часот.

Ве очекуваме заедно да го разубавиме празникот на овие деца но и да ја подигнеме јавната свест за нивна полесна интеграција во општеството.

14.05.2019

Dneven centar za daruvanje krv

Дневен центар за дарување крв
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Понеделник до Петок од:
10:00 до 17:00 часот
Сабота од 09 до 14 часот.

dneven centar za stari lica

Дневен центар за стари лица
„ДАРЕ ЏАМБАЗ“
Секој работен ден од:
09.00 до 15.00 часот

Punkt za obleka

Пункт за облека
Понеделник, Вторник, Четврток, Петок
од 10 до 14 часот.

BANER KOPCE